Jose A. Varas Fuenzalida, dr.med., specijalizant plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije

• Curriculum vitaePovratak na Naslovnicu

Dr. Jose A. Varas je rođen u Campinas-u, Brazilu i u ranom djetinjstvu se odselio s roditeljima u Santiago, Čile gdje je pohađao osnovnu i srednju školu. Medicinski fakultet pohađao je na Katoličkom Sveučilištu u Čile-u, u Santiagu (http://www.uc.cl/english/prospectus/) i završio 2002.godine s najvećim odlikama.

Dio njegove medicinske edukacije uključuje i znanstveno istraživanje iz područja Farmakologija te prezentacije istraživanja na nekoliko kongresa i simpozija. Također uključuje i fakultativni obilazak iz Dječje Plastične Kirurgije te Hitne Medicine u Bolnici Bellevue Sveučilišta u New York-u tijekom 2002. godine.


Specijalizaciju iz Dječje kirurgije započinje 2003.godine za Sveučilište u Čile-u San Borja-Arriarán bolnici koju završava 2007. godine. Fakultativni obilasci tijekom ovog perioda uključuju Dječju urologiju u Roberto del Rio bolnici, Dječju plastičnu kirurgiju u Luis Calvo Mackenna dječjoj bolnici te Dječju i Odraslu Torakalnu Kirurgiju u Katholieke Universiteit Leuven u Belgiji.


Dr. Varas je specijalizant u KB Dubravi od 2010 god. Njegova liječnička diploma te specijalistički staž je prepoznat od Hrvatske Liječničke Komore (http://www.hlk.hr/default.asp ) čiji je član od 2008. godine te Hrvatske Agencije za Zanost i Visoko Obrazovanje (http://www.azvo.hr/en).    Trenutno obavlja specijalistički staž iz plastične, rekontrukcijske i estetske kirurgije u KB Dubrava u Zagrebu od 2015 godine nostrificirao diplom dječje kirurgije za novi program ministarstvo zdravstva od 5 godine.