Uplate HDPREK - HLZ članarine:

SWIFT:
ZABAHR2X
IBAN
KUNSKI: 
HR7423600001101214818 poziv na broj 268-172- i dodati redni broj člana po popisu od 2017. godine
DEVIZNI:
HR5423600001500270074
OIB:
60192951611


HDPREK i Sekcije

  Dobrodošli na web stranicu Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetstku kirurgiju (HDPREK).  HDPREK je Stručno društvo pri HLZ-u (Hrvatskom liječničkom zboru), član je IPRAS-a (International Confederation for Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery), ESPRAS-a (European Society of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery - European Section of IPRAS), EBOPRAS-a (European Board of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery) i zvanično stručno predstavničko tijelo za plastičnu kirurgiju u Republici Hrvatskoj.

  Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetstku kirurgiju (HDPREK) ima u svom sastavu četiri sekcije: Sekciju za opekline, Sekciju za šaku, Sekciju za rane i Sekciju za privatnu praksu te Sekciju za specijalizante u osnivanju.

    Svrha ove web stranice je davanje pregleda članova, rada HDPREK-a i korisnih informacija o kongresima, sastancima i poslijediplomskim tečajevima organiziranim od strane HDPREK-a, IPRAS-a, ESPRAS-a, i EACS-a.

    Veći dio web stranice (javno sučelje) ima otvoreni pristup i dizajniran je da osigura informacije iz plastične kirurgije za opće pučanstvo, pacijente i medicinske profesionalce, dok za privatno sučelje imaju pristup jedino članovi HDPREK-a.

    Ova stranica je u stalnom razvoju i biti ćemo zahvalni za sve komentare i sugestije koje nam možete poslati za buduće promjene u dizajnu i sadržaju iste.

    Plastična kirurgija se sastoji od kozmetičke (estetske) kirurgije i rekonstrukcijske kirurgije, kako je to napisano i na oficijelnoj stranici ASPS-a (American Society of Plastic Surgeons)

    Kozmetička (estetska) kirurgija ima zadatak da preoblikovanjem normalne strukture tijela unaprijedi pacijentov izgled i samopouzdanje.

    Rekonstrukcijska kirurgija se koristi na izmijenjenim strukturama tijela uzrokovanim urođenim defektima, razvojnim anomalijama, traumom, infekcijom, tumorima ili bolestima s ciljem povratka normalne strukture i funkcije tijela..

    Ne postoje zakonom regulirani u RH specijalisti ili uži specijalisti "Estetski kirurzi" niti specijalizacijaili uža specijalizacija "Estetska kirurgija". Estetska (kozmetička) kirurgija je samo sastavni dio plastične kirurgije.

    Kao članovi ESPRAS-a i IPRAS-a i EBORAS-a ime našeg Stručnog društva je logičan izbor (ne samo Hrvatsko društvo za plastičnu kirurgiju-poput ASPS, nego je pridodano, zbog pojašnjenja, kao i u slučaju ESPRAS-a i ISPRAS-a i EBOPRAS-a još i rekonstrukcijska i estetska kirurgija u nazivu i pored toga što su to samo sastavni dijelovi plastične kirurgije).

    Možete koristiti "brzu pretragu" za traženje licenciranih plastičnih kirurga u Republici Hrvatskoj te članke koje isti smatraju značajnim za publikaciju. Stranica funkcionira kao "Private Networking" tako da svi članovi mogu nakon logiranja nadopuniti svoje podatke i objavljivati članke, kako na javnom, tako i na privatnom sučelju. Ovdje možete naći i linkove koji će Vam omogućiti da saznate više o konferencijama, časopisima, bankama podataka i drugim informacijama vezano za plastičnu kirurgiju u Hrvatskoj i u svijetu.

    Prije nego se odlučite za bilo koju plastičnu operaciju u Hrvatskoj, savjetujemo Vam da provjerite popis redovitih članova HDPREK-a. Jedino tako možete biti sigurni da ste našli licenciranog plastičnog kirurga u Republici Hrvatskoj.

  Na ovoj stranici ćete nači i poveznicu na stranicu časopisa "Medicina ljepote" kojega uređuju isključivo članovi HDPREK-a a namijeljenog pacijentima koji planiraju zahvate iz ove oblasti.

 Nadamo se da ćete naći ovu web stranicu korisnom.

Dokumenti

ISAPS-Active Membership.pdf
49.7 KB Preuzmi
ISAPS-Candidate Membership.pdf
47.2 KB Preuzmi
Dopis HLZ-a placanja.jpg
241.2 KB Preuzmi
HDPREK-Prirucnik_za_lijecnike_v3.doc
3268 KB Preuzmi
Zamolba za HDPREK clanstvo 2017.doc
29 KB Preuzmi
Izvješće, Izborna Skupština i konstituirajuća sjed
42.2 KB Preuzmi
Pravilnik o radu HDPREK HLZ.pdf
1056.5 KB Preuzmi
Certifikat-1-HDPREK.JPG
421 KB Preuzmi
Smjernice za onkoplasticno lijecenje raka dojke se
808.7 KB Preuzmi